Bir Savaş Fotoğrafçısının Hatıraları

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tülay ALİM BARAN tarafından yayına hazırlanan, Milli Mücadelenin sembolleşmiş çok sayıda fotoğrafına imza atan Mustafa Kemal’in cephe fotoğrafçısı Etem Tem’in daha önce yayınlanmamış hatıralarını içeren kitabı Ulusal Egemenliğimizin 100. yılına armağan olarak Yeditepe Üniversitesi Yayınları arasında yerini aldı

100. Yılda Büyük Gurur

Prof. Dr. Tülay Âlim Baran

“İstiklal Savaşı’nda Gördüklerim ve İşittiklerim” ve “Resimli Anılar” olmak üzere iki başlık altında toplanan anıları kitap haline getiren Prof. Dr. Tülay Âlim Baran, kitaba ilişkin şunları kaydetti:

“Bu hatıraların yayınlanması hem Etem Tem’in hizmetine ve arzusuna bir katkıda bulunacak hem de verdiği fotoğraf ve film listesi sayesinde kimin tarafından çekildiği tam belli olmayan bazı fotoğrafların gerçek sanatçısının da ortaya çıkması söz konusu olacaktır. Biz bu hatıraların ve resimlerin öykülerinin gün yüzüne çıkmış olmasına vesile olarak Etem Tem’i daha iyi tanınır bir hale getirebileceğimizi umuyoruz. Etem Bey’in hatıraları yazma amacını oluşturan gelecek kuşakların Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıması ve bu savaşın nasıl kazanıldığını anlaması konusunda elinde bulunan fotoğrafların ve anıların şüphesiz ki büyük önemi var. Bu eseri Milli Mücadele’nin başlaması ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının 100. Yılında toplumla buluşturmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz.”

Basın Yansımaları: dha.com.tr | odatv4.com | dadakitap.com